на живо

Панталеев донесе първи медал за България от световно по бокс от 2009 г.

Състезателят ни детронира действащия световен шампион

Getty Images

Радослав Панталеев спечели първи медал за България от световно първенство по бокс от десет години насам. Състезателят в кат. до 91 кг се класира за полуфиналите в Екатеринбург след победа с 5:0 съдийски гласа над първия поставен в схемата Ерисланди Савон от Куба и така си гарантира най-малко бронзово отличие.

Савон е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро и действащ световен шампион от Хамбург 2017 г.

Панталеев влезе в мача много уверено и още в първия рунд натисна съперника си и започна да пласира удари в тялото му. В края на първите три минути от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив - 26-годишният Панталеев започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си.

Детелин Далаклиев спечели последния медал за България от световно първенство. През 2009 г. в Милано той триумфира със златото в кат. до 54 кг. 

Полуфиналът на Панталеев е в петък. Негов съперник е петият поставен в схемата Муслим Гаджимагомедов от Русия.

Другият ни четвъртфиналист - Даниел Асенов, загуби с 0:5 съдийски гласа от олимпийския шампион от Рио де Жанейро 2016 Шахобидин Зоиров от Узбекистан.

Треньорският щаб на България е подал контестация срещу резултата от мача на Тайсъна от Кукорево. Според българската федерация той е бил видимо ощетен.