на живо

ПАОК иска Кирил Десподов

Гръцкият гранд преговаря с "Каляри"

Instagram

Професионалният път на футболист номер 1 на България за 2018 г. Кирил Десподов може да продължи в Гърция. Медии в южната ни съседка съобщават, че трикратният шампион на страната ПАОК проявява интерес към нападателя.

Ръководството на бившия тим на Димитър Бербатов дори вече е влязло в контакт с представители на италианския "Каляри". Отборът от Солун иска да привлече под наем в редиците си Десподов и хърватския халф Филип Брадарич. 

Двамата имат договори с италианския елитен тим до 2023 г., но не попадат в сметките на треньора Еузебио ди Франческо. През миналия сезон Десподов игра в австрийския "Щурм", а Брадарич - в "Хайдук" Сплит и "Селта" Виго. 

През настоящата кампания българинът се появи като резерва в един мач на "Каляри", като не попадна в групата за днешната (4 октомври) среща с "Аталанта". Вместо това той публикува в профила си в социалните мрежи снимка от самолет.

В Италия побързаха да предложат, че българина пътува към нови си клуб, като се появи спекулация, че той може да премине в "Интер" като част от сделка за окончателно привличане в "Каляри" на Раджа Наинголан (белгийският национал играе в тима под наем).

Турските "Галатасарай" и "Газиантеп", както и италианският "Кротоне" също се посочват като евентуални следващи спирки в кариерата на Десподов.