на живо

Папата прие Слави Бинев и елита на световното таекуондо

Олимпийският спорт с уникална демонстрация на площада във Ватикана

Папа Франциск отвори вратите на Ватикана и многохилядната публика на площада успя да наблюдава почетната визита на световния елит на олимпийското таекуондо. Делегацията включваше всички континентални президенти на федерациите. Сред тях бе и председателят на БФТ и вицепрезидент на WTEurope Слави Бинев.

Неговото присъствие стана възможно по настояване от световната централа, тъй като Бинев не е континентален таекуондо президент. Жестът към България бе направен заради приноса и развитието на таекуондото в световен мащаб.

След официалната част делегацията проведе разговори с Негово Светейшество под наслова "Мирът е по-важен от триумфа", което и официален слоган на Хуманитарната Фондация към световното таекуондо.

Голямата атракция бе демонстративно таекуондо представяне, което корейският отбор бе подготвил. Тимът ще изнесе своето представление и в страната ни по време на някое от многобройните първенства, които България е поела да домакинства през 2019 г.

През уикенда най-добрите ни състезатели в олимпийските категории - Владимир Далаклиев и Калоян Бинев - ще се впуснат в битки с първите 32-ма на планетата на предстоящото Гран при в Рим.