на живо

Папата ще споменава Диего Марадона в молитвите си (ВИДЕО)

Светът скърби за своя атрактивен любимец

Папата ще споменава Диего Марадона в молитвите си (ВИДЕО)

Диего Марадона си отиде! Остана завинаги на 60 години! Футболът загуби един от най-добрите, играли някога. Светът загуби своя дребен аржентински любимец, който знаеше как да живее като бохем!

Той пое последния си дъх вчера и потопи целия свят в скръб!

Папа Франциск - главата на римокатолическата църква, също коментира кончината на своя именит сънародник.

Снимка: Reuters

Той заяви, че ще си спомня с умиление времената, в които се е срещал с Марадона и ще го спомене в молитвите си. "Футболен поет" - така нарекоха аржентинеца в прессъобщението си от Ватикана.

Снимка: Getty Images

Папа Франциск, Марадона и Лионел Меси са тримата големи любимци на Аржентина. И никак не е изненадващо, че страната потъна в скръб, след като разбра, че Дон Диего - човекът, който изведе "Гаучосите" до триумф на световното първенство през 1986 г., е починал.

Снимка: Reuters

Стотици аржентинци излязоха по улиците, за да отдадат почит на своята голяма звезда. Те се събраха около стадиона на "Бока Хуниорс" (Марадона игра за тима в периода 1981 - 1982 г.). Неговият дом се намира близо до спортното съоръжение.

Същата беше картината и в близкото градче - Ла Плата, където Марадона работи като треньор за последно на местния "Химнасия".

Снимка: Reuters

В следващите 3 дни тялото на Марадона ще бъде в президентската резиденция в Буенос Айрес, а всички желаещи ще могат да се поклонят пред него. В Аржентина следващите дни са траурни.

В италианския град Неапол също скърбят. Марадона игра за "Наполи" в периода 1984 - 1991 г. и помогна на тима 2 пъти да стане шампион на страната и да спечели Купата на УЕФА през 1989 г.

Снимка: Reuters

Кметът на града Луиджи Де Маджистрис предложи стадионът да бъде преименуван на "Диего Марадона", а идеята беше одобрена от ръководството на тима.