на живо

Папазов: Поздравявам "Рилски спортист", но не смятам, че ни надиграха (ВИДЕО)

"В много дълъг период от мача играхме фантастично. Гордея се!", каза треньорът на "Левски"

Треньорът на "Левски" Константин Папазов поздрави "Рилски спортист" за втората поредна Купа на България и заяви, че се гордее с представянето на своите, въпреки поражението с 86:92 във финала. Тити смята, че "сините" не са били надиграни, а микроситуации са решили изхода от сблъсъка в Ботевград.

"Поздравявам отбора от Самоков, но не смятам, че нещо са ни надиграли. В края на мача Марио Литъл изпусна два фаула и добавка, а Браун вкара фантастичен кош. Това не е до треньорство. Няма никакъв проблем, ще се срещнем на финалите. Продължавам да твърдя – ние се забавляваме. Нито за момент не съм загубил самообладание. Радвам се, че сме били част от това."

Снимка: Lap.bg

"Ясно беше, че стилът на игра на съперника е много по-различен от този на "Балкан". В отбора от Ботевград има много по-изявени защитници. Тук има много по-добре изявени нападатели. В много дълъг период от мача играхме фантастично. Гордея се! Напълно заслужил и победил е отборът на "Рилски спортист". Радвам се, че нашият беше част от този спектакъл. Смело мога да заявя, че това е един от най-хубавите мачове за гледане в българския баскетбол от дълги години, и то, когато ние не сме победители."

"Прекалено хубаво щеше да бъде. Искахме го много. Не мисля, че не го заслужавахме или поне го заслужавахме в дълъг период от мача. Може би имаше умора. Със сигурност ротацията на съперника беше по-добра. Нашият шести човек от външните – Лъчо (Лъчезар Димитров), направи фантастичен мач, от който ние не успяхме да се възползваме. Докато той е на терена, "Левски" води с 13 точки. Без да е суперзвезда, положи невероятни усилия в защита. Забележките ще ги кажа към моите играчи. И най-добрите изпускат фаулове и дузпи."

Снимка: Lap.bg

"Урокът, който съм научил от Пини Гершон е, че ние не можем да спрем и петимата играчи на съперника. Някъде трябва да отворим и да рискуваме. Смятам, че играхме добре. Боли ме, защото съм така устроен като човек. Максималист съм и искам да побеждавам, но знам, че миналата година същият отбор на Самоков с много по-силен на "Левски" ни би с 30-40 точки. Днес ние показахме характер и че сме част от този спектакъл. Искаме повече и тези мачове ще ги коментираме. Има неща от последните две минути на мача с "Балкан", които днес, като им показах, те бяха в шок.", допълни наставникът на "сините".