на живо

Папазов: Поздравявам "Рилски спортист", но не смятам, че ни надиграха (ВИДЕО)

"В много дълъг период от мача играхме фантастично. Гордея се!", каза треньорът на "Левски"

Папазов: Поздравявам "Рилски спортист", но не смятам, че ни надиграха (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски" Константин Папазов поздрави "Рилски спортист" за втората поредна Купа на България и заяви, че се гордее с представянето на своите, въпреки поражението с 86:92 във финала. Тити смята, че "сините" не са били надиграни, а микроситуации са решили изхода от сблъсъка в Ботевград.

"Поздравявам отбора от Самоков, но не смятам, че нещо са ни надиграли. В края на мача Марио Литъл изпусна два фаула и добавка, а Браун вкара фантастичен кош. Това не е до треньорство. Няма никакъв проблем, ще се срещнем на финалите. Продължавам да твърдя – ние се забавляваме. Нито за момент не съм загубил самообладание. Радвам се, че сме били част от това."

Снимка: Lap.bg

"Ясно беше, че стилът на игра на съперника е много по-различен от този на "Балкан". В отбора от Ботевград има много по-изявени защитници. Тук има много по-добре изявени нападатели. В много дълъг период от мача играхме фантастично. Гордея се! Напълно заслужил и победил е отборът на "Рилски спортист". Радвам се, че нашият беше част от този спектакъл. Смело мога да заявя, че това е един от най-хубавите мачове за гледане в българския баскетбол от дълги години, и то, когато ние не сме победители."

"Прекалено хубаво щеше да бъде. Искахме го много. Не мисля, че не го заслужавахме или поне го заслужавахме в дълъг период от мача. Може би имаше умора. Със сигурност ротацията на съперника беше по-добра. Нашият шести човек от външните – Лъчо (Лъчезар Димитров), направи фантастичен мач, от който ние не успяхме да се възползваме. Докато той е на терена, "Левски" води с 13 точки. Без да е суперзвезда, положи невероятни усилия в защита. Забележките ще ги кажа към моите играчи. И най-добрите изпускат фаулове и дузпи."

Снимка: Lap.bg

"Урокът, който съм научил от Пини Гершон е, че ние не можем да спрем и петимата играчи на съперника. Някъде трябва да отворим и да рискуваме. Смятам, че играхме добре. Боли ме, защото съм така устроен като човек. Максималист съм и искам да побеждавам, но знам, че миналата година същият отбор на Самоков с много по-силен на "Левски" ни би с 30-40 точки. Днес ние показахме характер и че сме част от този спектакъл. Искаме повече и тези мачове ще ги коментираме. Има неща от последните две минути на мача с "Балкан", които днес, като им показах, те бяха в шок.", допълни наставникът на "сините".