на живо

Папазов: Проблемите дойдоха, защото бях честен (ВИДЕО)

Членът на Надзорния съвет на "Левски" заяви, че няма да бъдат разкривани сумите на спонсорските договори

Папазов: Проблемите дойдоха, защото бях честен (ВИДЕО)

Членът на Надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов заяви, че от тук нататък няма да бъдат разкривани финансови периметри по спонсорските договори на клуба. 

Изказването му ида два месеца след като заяви, че всичко в клуба е "прозрачно".

"Последното нещо, което ще стане достояние на медиите, е какви приходи ще имаме под формата на рекламни договори. Една от причините да има проблеми е, че аз бях много честен. Да се назове конкретна сума е единствено желание на този, който ще даде средствата. Драган, Петкан или Иван - собственикът на тази фирма, ако изрази и каже... Ако ние сме коректни и не излезе от нас информация, а те си я кажат, няма нищо по-добро. Аз съм човек, който никога нищо не съм крил. Като бях безукорно честен, се опитаха да направят какви ли не машинации и спекулации", заяви Папазов.

Снимка: Lap.bg

"Факт е, че Сираков смята, че "Левски" е голяма марка и няма да я продаде на ниска цена. Това е един от проблемите. Доста възможности... Не сме ги пропилели, но сме застанали с неговия авторитет и това, че "Левски" е голямо име и никой не може да злоупотребява и в състояние, когато "Левски" е опрян до стената, да бъде експлоатирано името на клуба. Да, рискували сме, но смятам, че това е правилно", добави още той.

Папазов е убеден, че до края на месеца "сините" ще постигнат споразумение с генерален спонсор, както и че в касата на клуба ще влязат приходи от продажбата на новите членски карти от кампанията "Аз съм Левски".

"Голямата численост на участниците в тази кампания ще легитимира "синята" общност пред цялото общество. Ще се даде възможност на всички, които в момента носим отговорност за оцеляването на "Левски", най-вече господин Сираков, да успеем да капитализираме тази огромна маса. Благодарим на всеки един предварително. "Левски", като численост, е най-обичаното нещо в държавата и като възможност за реклама е най-доброто място", заяви той.

Баскетболният треньор коментира и конфликта между фенските фракции на "сините", който ескалира до физически сблъсък на мача с "Локомотив" Пловдив.

"Това е нещо, което ще го решим заедно - клубът и привържениците. Колкото повече преекспонираме този проблем, толкова по-трудно ще го решим. Не си заравяме главата в пясъка. Убеден съм, че има причини да стигнем до там. Вероятно ние, като клуб, също носим отговорност. Заедно с тях ще потърсим решение. Най-лесното е тези, които по някакъв начин се оправдават с проблемите на стадиона, да преодолеят тази психологическа бариера и да дойдат на стадиона. Когато станат много повече тези, които подкрепят искрено отбора, ще се минимизират такива събития. Смятам, че те ще бъдат в миналото, в историята. Всички тези хора по някакъв начин обичат "Левски", не трябва да бъдат заклеймявани. Това е въпрос на различна емоция, на обида, която са намерили начин да я изразят и да реагират на нея. Убеден съм, че може би съжаляват"