на живо

Папазов: Скандално е, ако от "Балкан" имат претенции в този мач (ВИДЕО)

"Ако бяхме загубили, щеше да има огромен психологически срив"

Папазов: Скандално е, ако от "Балкан" имат претенции в този мач (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов заяви, че успехът срещу "Балкан" днес в първия двубой между двата тима от полуфиналната серия е важен заради начинa, по който "сините" го постигнаха - с обрат след серия от 16-0 за "Балкан" в края на втората и началото на третата четвърт. Тити допълни, че намира за скандални претенциите на съперника към съдийството.

"Вече ми дойде до гуша. Скандално е, ако от "Балкан" са имали претенции в този мач. В третата част, ако съдиите започнат да свирят тази твърда игра, трябва и ние да имаме претенции. Ако малко разбирате от баскетбол, трябва да виждате как те изравниха. Някъде да казвам аз нещо и да се оплаквам? Изключителна агресия в отбора на съперника, разрешили са съдиите, имат право. Преди да почне мачът, Джордан е с фаулове. Аз цяла година мълча, но мисля, че вече има някакъв лимит."

Снимка: Lap.bg

"Много трудна победа и изключително важна. По начина, по който се разви мачът, ако бяхме загубили, щеше да бъде огромен психологически срив за нас след добрата втора четвърт и 12 точки преднина срещу много сериозен съперник. След почивката излязохме като че ли малко лежерно, а те – на ръба на риска и много организирано и агресивно в защита. Не показаха такова лице през първото полувреме, това ни изненада. Играта им беше на ръба на фаула. Успяха да откраднат много топки и да направят серия от 16:0, въпреки че взехме и прекъсване, имаше и смяна в този период. Радващото е, че при този шок ние успяхме да се запазим и да оцелеем."

"Това е един много силен отбор, който беше преобразен в третата част. Може би тази изключителна агресия, която те положиха и това себераздаване, се отрази на умората при тях. Като цяло мисля, че натежа умората, защото ние в този момент изглеждахме много леки. 29 точки вкарахме през последната част при само 8 в третата. Такива диапазони в никакъв случай не са полезни, но пак казвам – от психологическа гледна точка е изключително важно, че спечелихме този мач. Можеше да загубим, но мач, който е бил кош за кош, а не при такива обрати, защото те наистина влияят много на психиката. Сега съм доволен, че сме положили този характер и сме успели.", каза още Папазов.

Снимка: lap