на живо

"Пари Сен Жермен" разби резервите на "Монако"

Парижани вкараха пет безответни гола на "монегаските" и са на финал за Купата на Франция

Getty Images

"Пари Сен Жермен" се класира за финала в турнира за Купата на Франция. Тимът на Унай Емери разгроми с 5:0 "Монако" в двубой от полуфиналната фаза на надпреварата. ПСЖ ще спори за трофея с "Анже", който отстрани "Гингам".

Крайният изход от мача на "Парк де Пренс" стана ясен малко след почивката. В 50' френският шампион водеше с 3:0. Попаденията отбелязаха Дракслер (26'), Кавани (31') и Мбае - автогол (50').

В 52' Блес Матюиди направи резултата 4:0, възползвайки се от отличен пас на Анхел Ди Мария. Минута преди изтичането на редовното време Маркиньос оформи крайното 5:0.

Така ПСЖ записа втори пореден успех над основния си конкурент през настоящата кампания. Кавани и компания сразиха "Монако" и през април във финала за Купата на лигата (4:1).

Трябва обаче да се отбележи, че в тазвечершния двубой "Монако" не пусна най-доброто, с което разполага, а заложи на резервни играчи. Съперникът им пък излезе със звездите си.

Даването на почивка на основни футболисти е обяснимо. След седмица, на 3 май (сряда), "Монако" е домакин на италианския шампион "Ювентус" в първия мач между двата тима от полуфиналната фаза на Шампионска лига. Двубоят ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21 ч.

Тагове:

@