на живо

"Пари Сен Жермен" разби сърцето на "Богинята" в самия край (ВИДЕО)

Френският гранд е на полуфинал в Шампионската лига за първи път от четвърт век

Getty Images

Навръх 50-годишния си юбилей "Пари Сен Жермен" се класира за полуфиналите на Шампионската лига за втори път в своята история и първи от 1995 г. насам. Френският първенец го постигна по драматичен начин, след като победи "Аталанта" с 2:1, осъществявайки обрат в добавеното време на срещата, играна на "Ещадио да Луж" в португалската столица Лисабон.

"Бергамаските" поведоха в 27' с гол на Марио Пашалич и резултатът се запази до последната минута от редовното време. Италианците могат да благодарят за това на Неймар, който направи куп пропуски за французите.

Снимка: Getty Images

ПСЖ обаче вярваше и взе своето с попадения на Маркиньос в 90' и на резервата Ерик Максим Чупо-Мотинг три минути по-късно. Основна заслуга за обрата има появилият се като смяна Килиан Мбапе, асистирал за втория гол. Световният шампион лекуваше контузия, заради която не бе титуляр и влезе в 60'.

Драматичната победа е първа за ПСЖ срещу италиански съперник в Шампионската лига. До този момент френският гранд имаше 4 равенства и 2 загуби срещу представители на Серия "А". Парижани прекъснаха и серията си от три отпадания в осминафиналите на турнира, предхождана от четири поредни елиминации на четвъртфинал.

Снимка: Getty Images

В полуфиналите тимът на Томас Тухел ще се изправи срещу "Лайпциг" или "Атлетико" Мадрид, които се сблъскват утре от 22:00 ч., пряко по bTV Action.

За отбора на "Аталанта", спечелил симпатиите на неутралните фенове с атрактивна игра и общо 116 гола във всички турнири през този сезон, остава разочарованието от пропуснатата възможност. При успех тази вечер "Богинята" щеше да продължи към финалната четворка на евротурнир за първи път от над три десетилетия.