на живо

Първа победа за Манчестър Юнайтед в английската висша лига

"Червените дяволи" победиха Куинс Парк Рейнджърс с 4:0

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед постигна първи успех от началото на новия сезон в английското футболно първенство, след като надигра Куинс Парк Рейнджърс с 4:0 на "Олд Трафорд". Това бе и дебютна победа в официален мач за мениджъра на "червените дяволи" Луис Ван Гаал.

В титулярния състав на домакините бяха четири от новите попълнения - Ди Мария, Рохо, Блинд и Ерера. Радамел Фалкао остана на резервната скамейка, но се появи на терена в 67-ата минута. В състава на гостите от първата минута започна Рио Фърдинанд, който напусна Юнайтед през лятото, след като не получи прелдожение за нов договор.

Юнайтед поведе с 3-0 още до почивката. Головете отбелязаха Ди Мария, Ерера и Рууни, а в началото на втората част Хуан Мата оформия крайния резултат.

След първите четири кръга "червените дяволи" имат актив от победа, две равенства, една загуба и пет точки, заемайки девето място в класирането. Лидер е Челси с пълен актив от 12 точки, следван от Астън Вила с 10 и Суонзи с 9. В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Лестър.