на живо

Първа загуба за "Академик" в Деласпорт Балканска лига (ВИДЕО)

Македонци спряха серията от 4 поредни победи на пловдивчани в турнира

Първа загуба за "Академик" в Деласпорт Балканска лига (ВИДЕО)

Финалистът в Деласпорт Балканска лига за изминалия сезон - "Академик" Пловдив, допусна първа загуба в турнира през тази есен.

След 4 поредни победи в група 2 на надпреварата, серията на пловдивчани изненадващо бе спряна от гостуващия ТФТ Скопие. Краен резултат в двубоя, игран в спортен комплекс "Сила": 86:81 в полза на македонския отбор.

Снимка: https://balkanleague.net/

В отсъствието на двама контузени свои играчи - Робертс Фрейманис и Робърт Георгиев, "Академик" се бори до последно, но в по-голямата част от срещата бе в ролята на догонващ.

Над всички за пловдивчани бе Антъни Гуджино с 22 точки и 10 борби, а Николай Николов завърши със 17 точки и 8 борби. За победителите Андрей Маслинко реализира 18. 

"Академик" и ТФТ се изправиха един срещу друг за втори път през последните две седмици. На 27 октомври в Скопие победител с 83:75 от този спортен сблъсък излязоха баскетболистите на треньорския тандем Йордан Янков - Александър Груев.

Въпреки поражението, пловдивчани остават начело в група 2 с актив от 4 победи и 1 загуба, пред втория "Сигал" Прищина (2-2). Следващата изява на "Академик" в Деласпорт Балканска лига е на 1 декември срещу "Ирони Наария" като гост в Израел - мач, който зрителите могат да гледат пряко по спортната телевизия RING и едновременно с това, онлайн, на сайта btvnovinite.bg.

Във вторник (9 ноември), отново онлайн на сайта btvnovinite.bg, може да проследите битката на друг български клуб в турнира - "Берое", който ще мери сили срещу ТФТ Скопие у дома, в Стара Загора.

Снимка: https://balkanleague.net/