на живо

Първи финал за Григор за сезона и то срещу новия номер 1

Димитров и Федерер ще спорят за титлата в Ротердам

Getty Images

Григор Димитров ще се изправи пред поредното си предизвикателство! Днес (18 февруари) българинът ще излезе на корта в Ротердам за първия си финал за 2018 г. 

Негов опонент ще бъде не кой да е, а новият номер 1 в света, рекордьорът по титли от Големия шлем (20) - Роджър Федерер. Швейцарецът все още не е оглавил официално световната ранглиста, но от понеделник ще се завърне на върха за първи път от октомври 2012 г.

36-годишният Федерер е във форма, за която могат да му завидят всичките му по-млади колеги. В началото на 2018 г. той спечели 6-а титла от Откритото първенство на Австралия и продължава да изумява на корта. За да се класира на финала Фед нямаше никакви проблеми да победи италианския ветеран Андреа Сепи в Ротердам.

Григор също е сред фаворитите на специалистите за добро представяне през сезона. Той достигна до решителна среща в Холадния и с помощта на малко късмет. В полуфинала неговият съперник - Давид Гофен, получи контузия и не успя да доиграе срещата.

Роденият в Хасково тенисист също ще запише скок в новата ранглиста. Той ще се изкачи с една позиция и ще се върна на 4-о място.

Григор и Федерер са се срещали 6 пъти до сега. Швейцарецът е бил победител във всичките им срещи. За последно играха един срещу друг на осминафинал на "Уимбълдън" през 2017 г. 

Очаква се мачът да започне в 16:30 ч. днес.