на живо

Първи кадри на Джокович след решението на съда (ВИДЕО)

Сърбинът вече не е задължен да стои в хотела за мигранти

ANDREW LEESON / PROFIMEDIA

Новак Джокович може да си отдъхне поне за кратко. Съдът в Австралия заяви, че местните власти нямат право да отменят визата му и той може свободно да пребивава в страната. 

Всъщност лидерът в световната ранглиста по тенис напусна хотела за мигранти, в който беше настанен преди 5 дни, малко преди да разбере решението на съдия Антъни Кели. Той беше откаран при тримата адвокати, които го представляваха в изслушването. Те потвърдиха, че сърбинът е при тях. 

Кадрите с белия бус, който излиза от сградата и в който се вози Джокович, обиколиха бързо световните медии. Появиха се и снимки, на които се вижда Ноле. 

Снимка: ANDREW LEESON / PROFIMEDIA

Сагата обаче още не е приключила. Забраната за екстрадиция на тенисиста важи до 11:00 ч. След това министърът на емиграцията на Австралия Алекс Хоук може да се възползва от правото си отново да прекрати визата на сърбина и да му наложи забрана за влизане в страната в следващите 3 години. 

Джокович пристигна на южния континент с намерение да играе на Откритото първенство на Австралия. Той е в преследване на 10-ата си титла от надпреварата от Големия шлем.