на живо

Първи стъпки в боулинга (ВИДЕО)

Най-изявените имена у нас проведоха тренировки с подрастващи

Безплатни тренировки в столицата за популяризирането на боулинга сред подрастващите. В инициативата "Уикенд за боулинг шампиони" се включиха десетки деца на възраст от 8 до 18 години, които получиха първите си уроци от някои от най-изявените имена у нас в този спорт.

Професионалните състезатели разкриха защо пистите трябва да се намазват със специално масло и защо всеки състезател трябва да има персонална топка. Гостите видяха как се пробиват дупките на топка за боулинг, така че те да пасват точно на размера на пръстите на състезателя, а професионалистите демонстрираха различни техники за игра.

Днес и утре децата и младежите ще се срещнат с някои от най-добрите български боулинг състезатели, сред които Радослав Тенчев - републикански шампион и председател на УС на родната федерация по боулинг, Марина Стефанова – четирикратен републикански шампион и седемкратен носител на Купа България, Мариана Метексинова – двукратен републикански шампион и трикратен носител на Купа България, Диан Динев - трикратен републикански шампион и петкратен носител на Купа България, Пламен Станчев – републикански шампион и трикратен носител на Купа България, Явор Миланов – трикратен републикански шампион и Любен Левичаров - трикратен републикански шампион при младежите.