на живо

Първият става ясен днес: "Кралски клуб" или "Баварски колос"?

"Реал" Мадрид срещу "Байерн" Мюнхен един срещу друг от 21:00 ч. по bTV Action

Getty Images

Един след друг въпросите в Шампионска лига намират своя отговор. Днес се питаме - кой ще е първият финалист в тазгодишното издание на турнира? Отговорът - тази вечер от 21:00 ч., пряко по bTV Action.

Вариантите са два - "Реал" Мадрид, който преследва трета поредна титла, или "Байерн" Мюнхен, който за последно излезе в решителен мач за трофея (и го спечели) през 2013 г. 

В първия мач преди седмица испанците оставиха огорчени хилядите по трибуните на "Алианц Арена", след като успяха да направят пълен обрат и да победят с 2:1. Този резултат им дава известна преднина, но и им навява не особено приятни спомени от миналото издание на надпреварата. Тогава баварците пристигнаха на "Бернабеу" при същото изоставане и успяха да вкарат реванша в продължения. Въпреки че потрепериха, мадридчани отбелязаха 3 гола и продължиха напред.

За подобно геройство, но с по-щастлив край, от "Байерн" разчитат днес на Роберт Левандовски. Нападателят е безапелационен голмайстор в Бундеслигата, но в европейските турнири не е толкова резултатен. 

Снимка: Getty Images

Легендарният Юп Хайнкес има и други проблеми. Ариен Робен и Жером Боатенг ще гледат мача от трибуните. Извън сметките са още Артуро Видал, Кингсли Коман и Мануел Нойер.

В "Реал" положението е по-спокойно. Ще отсъства Дани Карвахал, но Иско тренира с тима, въпреки контузията в рамото.

"Байерн" е в серия от 6 поредни загуби от "Реал" Мадрид, като германците се надяват да приключат с тази негативна серия в 26-ия мач срещу "кралския клуб". Домакините пък са с минимално предимство в двубоите -  12 победи и 11 загуби при две равенства.

Снимка: Getty Images

Кой от двата тима ще трябва да си събира багажа за финала в Киев на 26 май? Научете първи днес от 21:00 ч. пряко по bTV Action.