на живо

Първите реакции след финала в Шампионска лига

"Това е за всички роднини, за играчите и техните семейства. Благодаря на всички, това е за вас", каза Роналдо

Реал (Мадрид) триумфира в турнира Шампионска лига, след като късно снощи победи Атлетико (Мадрид) след изпълнение на дузпи. Редовното време на срещата завърши при резултат 1:1.

По този начин "белите" спечелиха 11-та титла в турнира, а съперниците им записаха трета загуба на финал в Шампионска лига.

"Беше много равностоен мач, стигна се до дузпи. Късметът беше на страната на Реал, както преди две години. От тук нататък продължаваме да работим", каза капитанът на Атлетико Габи.

Играчите на Реал очаквано бяха в преповдигнато настроение веднага след срещата.

"Зидан ни каза, че всичко е въпрос на манталитет. Трябва да останем силни, да вярваме, че можем да постигнем победата", разкри Лука Модрич.

"Изключително! Хората дадоха всичко от себе си - и клуба, и феновете. Цялото това пътешествие е страхотно", каза Гарет Бейл.

Серхио Рамос посвети титлата на семейството си и на починалите си баби и дядовци.

"Когато заех този пост, мечтаех за това. Знаех, че човек, когато работи, може да постигне и най-големите цели, особено с клуб като Реал Мадрид, с историята която има. Успяхме да го постигнем с усилията и с работата на всички. Борихме се до самия край", каза треньорът на Реал - Зинедин Зидан.

"Искам да споделя тази радост и тази титла с феновете на Реал и с всички хора, които ни подкрепяха. Това е за всички роднини, за играчите и техните семейства. Благодаря на всички, това е за вас", бе емоционален Кристиано Роналдо, след което поздрави феновете в типичния си стил.