на живо

Патрик Еквал: Всичко беше иронично и на шега

Шведският журналист, наклеветил Стефка Костадинова, отговори на bTV

Шведският журналист Патрик Еквал, който наклевети Стефка Костадинова в национален ефир, твърдейки, че тя е била "натъпкана с допинг" при поставянето на рекорда от 209 см в скока на височина, ненадминат вече 34 години, сподели специално за bTV, че изказването му е било... шега.

Той подчертава, че никой в Швеция не е приел по друг начин казаното от него по време на участието му в куизшоуто "Muren" по националната SVT.

"Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google.", написа Еквал в отговор на запитване от bTV.

"Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този "случай", както и със заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по какъв начин този случай е преведен (приет) в България."

"Но всичко бе на шега, тъй като това е шоу, в което отговаряме на въпроси. В случая - за световни рекорди в спорта. С адвоката в шоуто обсъдихме какво мога да кажа и какво не. Всичко бе иронично и на шега. Никой тук в Швеция не го прие по друг начин и не го е коментирал."

"Вероятно е било трудно на вас българските зрители да разберете казаното от мен и с превод може да ви звучи различно, но това шоу е на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция."

Откъсът от предаването с превод:

В писмо до медиите Стефка Костадинова увери, че заради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата така. Тя получи подкрепа и от министерството на младежта и спорта, излязло с позиция.