на живо

Паулиньо изведе "Левски" до бараж в Лига Европа

"Сините" спечелиха с 2:0 гостуването на "Верея"

Lap.bg

"Левски" победи с 2:0 "Верея" и си осигури място в баража за Лига Европа, където съперник на "сините" ще бъде "Черно море". Паулиньо вкара два красиви гола за столичани и по този начин ги запази над "Берое" в генералното класиране на Първа лига, която завърши днес.

Футболистите на Делио Роси доминираха чисто игрово, но не създадоха положения през първото полувреме.

Ривалдиньо и Васил Панайотов отправиха два неточни удара в началото на срещата, а Роман Прохазка би над гредата при добър шанс от границата на наказателното поле в 24-ата минута.

Малко по-късно Даниел Наумов отби втори опасен удар на Прохазка, този път с глава, а Панайотов и Антонио Вутов пропуснаха да завършат атака на "сините" в 37-ата минута.

"Левски" продължи да доминира през второто полувреме и си спечели мястото в плейофа за Лига Европа в 60-ата минута със свиреп удар на новата голяма звезда на отбора Паулиньо. Той получи топката по лявото крило, финтира защитник на "Верея" и я изпрати с много силен удар в далечния ъгъл на вратата на Наумов.

Гостите поведоха с 2:0 в 71-ата минута с нов шедьовър на Паулиньо. Топката стигна до бразилеца след разбъркване в наказателното поле на "Верея" и той стреля силно под гредата от границата на наказателното поле.

"Верея" създаде първото си положение в добавеното време на мача, но Костадин Слаев удари напречната греда. 2:0 пък стигна на "сините" за третото място в Първа лига за сезон 2017/18.