на живо

Пауло Соуза: Страхотна вечер и фантастичен резултат

"Имаме сериозно предимство", заяви португалецът за БТВ

EPA

Треньорът на Базел Пауло Соуза не скри щастието си след убедителната победа над Лудогорец с 4:0. Португалският специалист заяви, че е много доволен от представянето на неговите играчи. Той сподели мнението си, че без получения червен картон на Серей Дие в първата среща, неговият отбор е имал големи шансове да си тръгне от София непобеден.

"Днес играхме фантастично. Разбира се, като домакини бяхме окуражени от подкрепата на нашите фенове. Представихме се много добре като колектив, а и като индивидуални изяви. В играта ни имаше много скорост и динакика. Развивахме атаките си, както по ширина, така и в дълбочина в половината на съперника. Така създавахме положение след положение. Начинът, по който изнасяхме топката от нашата половина също заслужава внимание. Не позволихме на Лудогорец да развива контраатаките си и да отбележи попадение. Всичко беше перфектно."

Пауло Соуза добави, че иска да вижда подобна игра от Базел във всеки мач на отбора, но е наясно, че това е трудно постижимо, предвид различните съперници. Според португалеца неговият тим вече има сериозно предимство пред Лудогорец, поради по-големия брой точки и по-добрите показатели в директните мачове между двата отбора.