на живо

Павел Колев: Дълговете на "Левски" са от порядъка на 24 млн. лв. (ВИДЕО)

"Не виждам пречка отборът да стартира сезона", заяви изпълнителният директор на "сините"

"Левски" има задължения от порядъка на 24 млн. лв., но обявяването на несъстоятелност не е на дневен ред. Това заяви изпълнителният директор на "сините" Павел Колев, който застана пред медиите след днешната среща между новия Управителен съвет и организираните привърженици.

Колев допълни, че не вижда пречка тимът да стартира сезона в Първа лига, но пожела да не коментира как ще изглежда съставът на 26-кратните шампиони.

"Има си ясни правила по Търговския закон. Има 30 дни, когато се изпадне в свръхзадължение. Все още не сме на този етап. Плащаме на контрагентите, проблемите са ни задълженията към персонала и НАП. Уговорката ни с НАП е да имаме нова среща през август и да пренастроим споразумението. Дълговете на "Левски" са от порядъка на 24 млн. лв., може би."

"Левски" е атрактивна хапка за рекламния пазар, но трябва да отчитаме в каква ситуация се намира икономиката на страната. Не е невъзможно негативните новини около клуба да правят рекламодателите предпазливи. Няма конкретно предложение за трансфери за играчи на "Левски”.

"Не виждам пречка отборът да стартира сезона. Не мога да коментирам с какъв състав ще играем срещу "Берое". Има и българи, и чужденци, които искат да играят в "Левски". "Левски" съществува все още и не е приключил историята си благодарение на феновете. За нас всяка стотинка е важна и всеки ден е важен. Ние разчитаме само на тях.", каза Колев.

Тагове: