на живо

Колев: Дерменджиев се оказа грешка, Хубчев и Херо са варианти (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на "Левски" обясни за уволнението на треньора

Колев: Дерменджиев се оказа грешка, Хубчев и Херо са варианти (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев призна, че назначаването на Георги Дерменджиев е било грешка и разкри, че Петър Хубчев и Димитър Димитров-Херо са сред вариантите за нов треньор на "сините".

"Да назначим Георги Дерменджиев се оказа грешка, която си признаваме. По-добре да я коригираме навреме, отколкото да продължим да затъваме", заяви изпълнителният директор на "Левски" след уволнението на трикратния шампион на България.

"Има избистрени кандидатури за нов треньор на "Левски". Като има яснота и изберем един, ще кажем. Ако Петър Хубчев напусне националния отбор, може да бъде опция. Разбрах, че Димитър Димитров е пред раздяла с "Иртиш". С него съм разговарял няколко пъти през последните три месеца. Херо винаги е вариант, защото е един от най-добрите ни треньори. С Мъри също съм говорил, но там нещата не са на дневен ред, тъй като той гледа към чужбина. Чужденец трудно ще привлечем заради необходимия дълъг период на адаптация", каза още Павел Колев.

"Господин Божков не се занимава с треньорски смени. Тази смяна бе провокирана от липсата на облик на отбора. Обсъдихме я с Управителния, Надзорния съвет и скаутското звено. Това, което мога да кажа, е, че аз смятам, че когато един треньор работи 2-3 месеца с един отбор, резултатите трябва да започнат да се виждат на терена. Когато не е работил достатъчно дълго, както бе в случая на Дерменджиев, може да не се виждат постоянно, но поне за 10-15 минути. При Дерменджиев за жалост не се получи", завърши Колев.