на живо

Павел Колев: Отказах се от заплатата си през януари. Треньорите - също (ВИДЕО)

"Цели се да се всее съмнение във феновете на "Левски", заяви изпълнителният директор на "сините"

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че сам се отказал от месечното си възнаграждение още през януари, а треньорите в тима не са получавали възнаграждения от декември 2019 г. 

Тази информация идва на фона на неспокойната финансова ситуация в "синя" клуб, дошла след приемането на промени в Закона за хазарта и оттеглянето на основния спонсор на тима - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена Васил Божков.

"Венцеслав Стефанов нищо не е разкрил от кухнята. Това са цифри, които нямат никакво покритие в реалността. Искам да кажа още веднъж и за последен път. Който не го е разбрал, или е кръгъл идиот, или има някакви зли намерения. Нито една стотинка, която хората даряват за "Левски" в момента, няма да отиде нито за заплати, нито за каквито и да е други разходи, освен за погасяване на задължението по споразумението с НАП. Това стана ясно на всички. Гаранция за пълната отчетност, която даваме всеки ден, за броя на дарителите и за сумите, постъпили по сметката, която е отделна и няма нищо общо със сметката на "Левски", с която оперираме, се публикува", заяви Колев.

"Цели се да се всее съмнение. Очевидно това, което се случи в събота - безпрецедентната подкрепа, която получи футболния клуб, обединението между клуб и фенове, които са на една вълна, защото нормалното съществуване на "Левски" е заплашено, доведе до активацията на определени лица, които обичат да шестват по медиите. Нормалните хора разбират за какво става дума. Това лесно може да се провери от един член на Изпълкома, защото за определени позиции договорите се декларират пред футболния съюз към лицензионната комисия. Мога да ви кажа, че моята заплата е три пъти по-малко от цитираната от Венцеслав Стефанов (22-23 хил. лева). Аз писмено съм се отказал от тази заплата през януари месец. Не съм го развявал по медиите, защото смятам, че не е коректно да го правя и това е морален акт. Всеки изпълнителен директор на мое място би постъпил като мен. Докато хората му в администрацията, футболистите, треньорите в ДЮШ, които в момента работят за този клуб, знаейки, че няма да поучат заплати, защото аз съм ги предупредил преди 2 седмици, не си получат заплатите, аз нямам право да получа заплата. Не се гордея с този акт и не съм излизал да бия камбаната. Очевидно това трябваше да направя, за да задоволя първичните инстинкти на някои хора", добави той.

Снимка: Lap.bg

"Не съм единственият, който го е направил. Има и други хора. Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми. Прочетох някъде, че Спиърингс взима 30 хил. евро? Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели: че "Левски" е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да не помагат, но те продължават да го правят. Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него", обясни още изпълнителният директор на "сините".

"Това, което става в момента, е безпрецедентно. Ако хората ни подкрепят така, както досега, ще завършим сезона без проблем. Сега въпросът е да изкараме до края на сезона, а след това ще седнем и ще анализираме, възможно е бюджетът и целите да се променят", успокои феновете Колев.

Снимка: Lap.bg

Колев заяви, че с него са се свързали част от бившите собственици на тима и са дарили пари. Александър Ангелов е вложил малко над 140 хил. лева. Средства са предоставили още Иво Тонев, Тодор Батков и Николай Иванов.

"Въпреки тези изявления един от бившите собственици - Александър Ангелов, дари 140 хил. лева. Това е най-голямото дарение от физическо лице. Вероятно има и юридически лица, които са дарявали. Иво Тонев, Николай Иванов, Тодор Батков - всички те се обединиха да помогнат на клуба. Без значение, че някои, които доскоро наричаха феновете наркомани, говорят уж в техен интерес. Това е лицемерие", добави изпълнителният директор на тима.