на живо

Павел Колев: Приех заради новото ръководство на "Левски" (ВИДЕО)

Новият изпълнителен директор на "сините" замина за Кипър в компанията на Георги Дерменджиев

bTV

Новият изпълнителен директор на "Левски" Павел Колев и новият треньор Георги Дерменджиев заминаха за лагера на "сините" в Кипър. На летище София Колев, който преди седмица заяви, че няма да поема властта на "Герена" заради неразбирателство със собственика Спас Русев и липсата на гаранции за дългосрочност на проекта "Левски", заяви, че е променил мнението си заради идването на новото ръководство. Той не пожела да назове имена, но се очаква промените да станат факт на 6 март, когато се свиква Общо събрание на клуба.

Колев уточни, че стратегията на "сините" ще бъде налагането на повече български играчи. Той увери, че Дерменджиев няма да има никакви притеснения относно лиценза и всички задължения ще бъдат погасени навреме.

"Ситуацията в "Левски" не се е променила от последния път. Спряхме се на Георги Дерменджиев, защото той е един от най-добрите, ако не и най-успешният български треньор на клубно ниво през последните 10-15 години. За нас е добре, че залагаме на български треньор, защото като цяло концепцията на "Левски" от тук нататък е да работи с български футболисти и, разбира се, най-добрият вариант за тях ще бъде да имат български треньор.", каза Колев пред журналистите.

"Бях потърсен от следващите собственици на "Левски" и разговорите ги водих с тях. Новите собственици ще ги разберете, когато мине Общото събрание. До края на този сезон вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим човек за тази позиция. Работим по организационната структура, която започва почти от нулата.", добави той.

"Господин Дерменджиев може да бъде абсолютно спокоен, че ще си върши работата, има пълната подкрепа на клуба. Опасност за европейския лиценз на "Левски" няма", заяви още Павел Колев.

Също така досегашният заместник-изпълнителен директор на БФС разкри, че е разговарял със Станимир Стоилов за треньорския пост.

Дерменджиев, който е трикратен шампион на България с "Лудогорец" пък бе категоричен, че няма да се оправдава, че не той е правил селекцията на тима.