на живо

Павел Колев: Възможно е развитие около собствеността на "Левски"

"Не знам какъв ще бъде бюджетът за следващия сезон", заяви изпълнителният директор на "сините"

Lap.bg

Изпълнителният директор на футболния "Левски" Павел Колев заяви, че в близките дни може да се очаква смяна на собствеността на клуба. 

"Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса", заяви Колев пред "Меридиан мач".

В момента мажоритарният пакет от акции на "сините" е в ръцете на Георги Попов, който се смята на приближен до Васил Божков. Срещу бизнесмена бяха повдигнати няколко обвинения от страна на прокуратурата, като се смята, че той и Попов са в Обединените арабски емирства. Българските органи изискват екстрадацията им, но все още не се съобщава за развитие по случая.

Снимка: Lap.bg

Смяна на собствеността на тези 86,6% от акциите може да се осъществи само с прехвърлянето им. Организацията на феновете на "Левски" - Тръст "Синя България", държи 10% от акциите.

След като бяха приети промените в Закона за хазарта, клубът изпадна във финансова криза, тъй като те засегнаха основния спонсор. От тогава "Левски" се издържа предимно от дарения.

"Аз самият не знам какъв ще бъде бюджетът през новия сезон", заяви Колев по повод бъдещото обезпечаване на дейността в клуба.

bTV призовава: останете си вкъщи!