на живо

Павел Колев остава в "Левски". Спортният директор - не (ВИДЕО)

Новият собственик Наско Сираков ще разговаря с треньора Петър Хубчев относно бъдещето му

Павел Колев остава в "Левски". Спортният директор - не (ВИДЕО)

Павел Колев ще остане изпълнителен директор на "Левски", каза новият мажоритарен собственик Наско Сираков. Клубът обаче ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков.

"Не смятам, че имам нужда от нови хора на позицията спортен директор. С Ивайло Петков не съм говорил, но с него ще трябва да се разделим. На този етап не мисля за поста спортен директор. Когато съм сигурен, че даден човек е точен за тази работа не мисля, че някой ще откаже", каза Сираков.

Снимка: Lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на "сините" смята да проведе разговор и с треньора Петър Хубчев относно бъдещето му и представянето на тима, което е обезпокоително.

"Водих разговори със спортно-техническия щаб. Никой, който обича "Левски", не е доволен от това, което вижда в момента. Има какво да се направи в тази насока. На база на голямото желание от всеки нов собственик да се хареса на феновете е правил грешки от спортно-техническо естество. Надявам се да избера точните хора, които да ми помагат".

"В следващите дни ми предстоят разговори с мои бивши колеги, които са работили в клуба. Докато няма нищо конкретно, не трябва да се създават предпоставки за интриги. Аз няма да хвърлям бомби и да казвам имена. Ще проведа още един разговор с Петър Хубчев и тогава ще решим бъдещето му", уточни Сираков.

На първата си пресконференция като мажоритарен собственик той разкри, че предоставя 35% от акциите си на баскетболния треньор Константин Папазов. Бившият нападател ще държи 51% от основния пакет с ценни книжа, който миналата седмица му бе джиросан от вече бившия собственик Георги Попов.

Тръст "Синя България" притежава 10%, а останалите акции са в ръцете на други по-дребни акционери.