на живо

Павел Върба: Ако ни е страх от "Интер", няма смисъл да излизаме на терена

"Лудогорец" не се плаши от такива съперници, категоричен е треньорът на "орлите"

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Павел Върба заяви, че тимът му ще подходи с уважение, но без страх към предстоящия мач от 1/16-финалите на Лига Европа срещу италианския гранд "Интер". Първата среща ще се изиграе на стадиона в Разград на 20 февруари, а реваншът е след седмица в Милано.

"Чак да се плаша от имената, не. Респект и уважение. Ако ни е страх, няма смисъл да излизаме", категоричен е Върба, за когото това ще бъде дебют начело на "Лудогорец" в европейските клубни турнири.

"Чака ни тежък мач със силен европейски отбор като "Интер", но не искаме да оставим напълно ролята на фаворит и дано го покажем на терена. Надявам се да изиграем добър мач. Имаме известни проблеми с някои играчи, моля да ни извините, но няма да го споделим с вас", каза още чехът.

Гостите от Италия са определяни за фаворит в предстоящите мачове. Според треньорът на "Лудогорец" това не притеснява неговите играчи.

"Няма нужда да ги мотивирам изобщо за утре, защото самото име на "Интер" е достатъчно мотивация. От друга страна, знам, че "Лудогорец" не се плаши от подобни съперници, така че сме готови", сподели Върба.