на живо

Павлюченкова и Винъс Уилямс се класираха за четвъртфиналите в Мелбърн

По-късно днес ще станат ясни и другите участнички в Мелбърн

Getty Images

Рускинята Анастасия Павлюченкова и американката Винъс Уилямс са първите две тенисистки, които се класираха за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Павлюченкова, номер 24 в основната схема, се справи в два сета с 6:3, 6:3 със сънародничката си Светлана Кузнецова, номер 8 в схемата. Рускинята направи ранни пробиви и в двата сета, което и даде предимството да диктува събитията на корта. Кузнецова от своя страна бе през цялото време догонваща в резултата, което, съчетано с умората от предишните два тежки мача, и изигра лоша шега.

Снимка: Getty Images

В същото време по-голямата от сестрите Уилямс - Винъс, победи с 6:3, 7:5 квалификантката Мона Бартел.

Германката игра равностойно и в двата сета, но по-големият опит на Уилямс не позволи на 181-вата в света Бартел да поднесе още една изненада, след като във втория кръг отстрани олимпийската шампионка Моника Пуиг от Пуерто Рико.

По-късно днес женската програма на Откритото първенство на Австралия продължава с нови два мача. На корта една срещу друга излизат Сорана Кърстя (Румъния) и Гарбине Мугуруса (Испания), както и световната номер 1 Анжелик Кербер (Германия) и Коко Вандевеге (САЩ).