на живо

Пеле не поздрави Вентура, изхвърлиха го от състава (ВИДЕО)

Нападателят се обиди при смяна, отказа да стисне ръката на селекционера

Getty Images

Нападателят Грациано Пеле бе отстранен от състава на италианския национален отбор, след като отказа да стисне ръката на селекционера Джанпиеро Вентура при смяната си с Чиро Имобиле. Ситуацията се разви през второто полувреме на световната квалификация срещу Испания (1:1) късно снощи.

След срещата треньорът на "скуадра адзура" опита да омаловажи инцидента. "Такива неща се случват във футбола. Мисля, че Грациано бе по-разочарован от развитието на мача и от начина, по който самият той се представи", сподели Вентура. 

Часове по-късно на официалната страница на италианската федерация се появи съобщение, че футболистът, който в момента играе в китайския "Шандонг", е отстранен.

"Селекционерът Джанпиеро Вентура реши да изключи Грациано Пеле от списъка на националите за мача с Македония на 9 октомври. Причината – липса на респект в момента на смяната му срещу Испания. Да играеш за Италия означава да показваш необходимото уважение към ценностите на националния отбор. Играчът ще се прибере в своя клуб днес", се казва в текста.

Самият Пеле се извини в социалните мрежи.

"За съжаление се случва от време на време да направя глупост. Поведението ми беше неприемливо на първо място за треньора ми, а от там и за съотборниците ми, които винаги са показвали голямо уважение към мен. Знам, че това е сериозна грешка и ще си понеса последствията. Поемам пълна отговорност за случилото се. Поднасям искрените си извинения", написа той в Инстаграм.

Футболистът ще пропусне срещата на четирикратните световни шампиони с Македония в неделя (9 октомври). В момента италианците са трети в групата си с актив от 4 точки.