на живо

Пеле отново влезе в интензивно отделение

Следващите 48 часа са важни за състоянието на Краля на футбола

Състоянието на трикратния световен шампион с отбора на Бразилия Пеле рязко се е влошило, съобщава SporTV. По-рано днес бразилската футболна звезда написа в профила си в "Туитър", че не е бил преместен в интензивно отделение, както беше съобщено снощи, и че се чувства добре.

Сега обаче се появи информация, че Пеле не реагира на лечението с антибиотици и в момента е на хемодиализа.

Следващите 48 часа са изключително важни за състоянието на Краля на футбола. Лекарите смятат, че могат да овладеят разпространението на инфекцията за този период.

Трикратният световен шампион беше опериран заради камъни в бъбреците на 13 ноември, като два дни по-късно беше изписан от болницата. В понеделник обаче той беше приет отново в болницата заради инфекция на пикочния мехур.

В четвъртък се появи първата притеснителна информация, че Кралят на футбола е в критично състояние. Няколко часа по-късно той обяви в Twitter, че се чувства добре и очаква празниците със семейстовото си.

Тази сутрин обаче от болницата в Сао Пауло, където е приет, заявиха, че 74-годишният Пеле трябва отново да влезе в интензивно отделение. Според германски медии той е комуникативен и диша без помощта на апарати, но въпреки лекото подобрение в състоянието му отново е вкаран в интензивното.

По-рано днес Франц Бекенбауер написа в профила си в Twitter, че се моли за приятеля си Пеле и се надява здравето му скоро да се подобри.