на живо

Пеле претърпя операция

Легендата е в болница след отстраняване на тумор в дебелото черво

Пеле е в болница след претърпяна операция по отстраняване на тумор в дебелото черво. Футболната легенда използва социалните мрежи, за да уведоми последователите си и да ги успокои, че вече се чувства по-добре.

"В събота преминах операция за премахване на съмнителна дясноразположена лезия в дебелото черво. Туморът бе открит по време на рутинни тестове през миналата седмица. За щастие, мога да се радвам на големите победи заедно с вас!", написа трикратният световен шампион.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Проблемът е бил открит при рутинни медицински прегледи в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. Бизнес мениджърът на 80-годишния бразилец - Джо Фрага, сподели пред информационния сайт "Глобо", че причина за притеснение няма.

Наскоро на Пеле се наложи да опровергава информация, че е загубил съзнание. "Не съм се замайвал и съм в много добро здраве. Отидох за профилактичните ми прегледи, които не успях да направя преди заради пандемията", съобщи легендата в социалните мрежи.

Влошаващото се здравословно състояние на Пеле е обезпокоително. Той беше заснет в инвалидна количка през 2017 г., колабира и престоя в болница около месец, след като посети мондиала в Русия през 2018 г., премина и през операция за премахване на камъни в бъбреците през 2019 г.