на живо

Пеле си почива вкъщи

Краля на футбола не е лежал в болница, твърди говорителят му

Getty Images

Единственият футболист ставал 3 пъти световен шампион - Пеле, е вкъщи и си почива. Това обяви неговият говорител - Жозе Родигеш.

Той също така опроверга информациите, че 77-годишната легенда на световния футбол, е лежал в болница заради припадък. Краля на футбола обаче няма да пътува за Лондон, където трябваше да присъства на среща с футболните журналисти.

"Ситуацията не е драматична и Пеле не е в болница. Той мина изследвания и си е у дома, където си почива. Решихме, че пътуване до Лондон, смяна на полети, часова разлика и стрес, не е това, от което се нуждае в момента.", заяви още Родригеш.

Вчера (19 януари) се появи информация, че Пеле е колабирал и е бил приет в болница, където е поставен под лекарско наблюдение и на системи. Информацията беше на Асоциацията на футболните журналисти.

Пеле, който бе избран за футболист на ХХ век, страда от проблеми с бъбреците, простатата и стомаха в последните години. Той обаче активно участва в събития на Световната футболна централа, чиито посланик е.

Тагове:

Пеле