на живо

Станислав Ангелов съди "Левски" за клевета

Вече бившият спортен директор на "сините" ще заведе дело срещу ръководството на тима

Lap.bg

Вече бившият спортен директор на "Левски" Станислав Ангелов-Пелето ще заведе дело срещу ръководството на "сините" заради клевета.

Преди седмица ръководството на "Левски" заяви, че е освободило бившия си футболист от позицията шеф на школата на база "Раковски" заради укрити събрани такси, които не са били отчетени и по този начин е възпрепятствал работата на служителите на клуба.

"За мен специално не е приятна темата, както и за много хора и деца. Поканих ви тук, за да изясним няколко неща около декларацията, с която ПФК "Левски" излезе миналата седмица. Не знам кой точно я е писал и какво се цели с нея, но ще предприема съдебни действия. Вече съм провел разговори с адвокати и ще заведа дело за клевета, за да видим кой е крадецът. Делото ще е срещу ръководството на "Левски", срещу този, който е позволил тази декларация да излезе на бял свят", категоричен е бившият играч на "сините".

"Таксите на децата, трениращи на този стадион, спряхме да ги отчитаме на ПФК "Левски" поради факта, че от май месец е спряно покриването на разходите по наема, който дължим по договор към МВР, както и за необходимите консумативи. Всичко това е в порядъка на 4-5 хиляди лева. Ако тези неща не се плащат, децата са пред угрозата да останат без място за тренировки. През юли месец аз сам предприех действия да спрем таксите към "Левски", за да заплатим въпросните наеми и консумативи. Ние не сме откраднали от тези такси, напротив, използваме ги, за да можем да задържим позициите на школата и евентуално да я спасим под някаква форма.

Договорът ни с МВР не е за целия комплекс, а само за няколко терена и съблекални. Дейността ни е свързана изцяло с нашите деца, които можеха да останат без терен. Този скандал не знам защо се създава и сега ще рефлектира негативно върху тях. Тези деца са на всеки мач на "Левски", обичат клуба и го подкрепят. Малки левскари, каквито ги възпитаваме тук", каза още Ангелов пред журналистите.

"Таксата е 40 лева на деца. В школата на "Раковски" имаме 300 деца, но 60-70% от тях плащат. Винаги има закъснели, винаги има забравили, има и такива, които са в неравностойно положение и не плащат такси. Политиката ни винаги е била такава - да сме толерантни. Семейство с две деца винаги се таксува само за едното. С въпросните събрани пари покрихме наемите. В същото време треньорите бяха извикани на "Герена" и им бе забранено да стъпват на "Раковски". Човек от ръководството им е казал: "Нас тези деца не ни интересуват!" Чест им прави на тях, истински мъже, отказаха се от заплатите си, не си оставиха децата", допълни бившият капитан на "сините".