на живо

Пенета ще играе в София вместо контузената Янкович

Организаторите поканиха Флавия Пенета и Цветана Пиронкова

Италианската тенисистка Флавия Пенета получи втората покана от организаторите за Турнира на шампионките, който за трета поредна и последна година ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София.

32-годишната Пенета, която заема 15-ото място в световната ранглиста, ще замени Йелена Янкович. Първоначалното сръбкинята получи "уайлд кард", но се отказа от надпреварата заради контузия в гърба.

"Контузията ми в гърба ме тревожи и положението не се подобрява от известно време. За съжаление сезонът за мен приключи след турнира в Тянджин. Надявах се да се видя с моите фенове в Москва и София и да участвам в двата турнира, но по лекарска препоръка трябва да започна веднага рехабилитация, за да бъда готова за игра до началото на следващата година", заяви Янкович.

През този сезон вторaта по сила заключителна надпревара на Женската тенис асоциация (WTA) ще бъде между 28 октомври и 2 ноември, а по традиция първaта "уайлд кард" е за българката Цветанa Пиронкова.

Пенета се представи много силно в края на миналия и началото на настоящия сезон. Тя игра полуфинал на US Open през 2013 г., след което достигна четвъртфиналите на Australian Open и изненадващо спечели силния турнир в Индиън Уелс.

Наскоро италианката достигна финала на US Open при двойките в тандем с швейцарската легенда Мартина Хингис. Именно на двойки са по-силните й резултати - 14 титли, от които една в Големия шлем, една от финалите на WTA и три от първа категория.

Вече са ясни и три от шестте тенисистки, които ще участва по право в турнира - заради спечелена титла през сезона и класирането си в ранглистата. Това са словачката Доминика Цибулкова (№12 в света), рускинята Екатерина Макарова (№13) и германката Андреа Петкович (№16).