на живо

Пенев и шестима футболисти на "Царско село" са заразени с коронавирус

От клуба потвърдиха новината

Lap.bg

Треньорът на футболния тим от Първа лига "Царско село" - Любослав Пенев, е заразен с коронавирус. Положителни резултати са дали още шестима играчи на отбора и служител на клуба.

Това съобщиха "царете" на официалния си сайт.

Снимка: Lap.bg

Положителните проби са дадени по време на задължителното тестване в началото на месеца на футболисти и треньори. От "Царско село" съобщават и имената на заразените играчи - Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков.

Пенев не присъства на последния мач на тима - загубата от ЦСКА с 0:1. Тогава се появиха информации, че се е почувствал зле.

Снимка: Lap.bg

В сайта на "Царско село" пише още, че всички заразени са изолирани, а на останалите играчи ще им бъдат направени нови PCR тестове, за да могат безпроблемно да продължат с подготовката си за следващите мачове.

"Царете" трябва да играят на 6 ноември. Тогава тимът приема "Берое" в 12-ия кръг на шампионата. Според разпоредбите на БФС и Министерство на здравеопазването, среща от Първа и Втора лига може да се отложи при наличието на минимум 10 заразени футболисти в един от отборите.

Снимка: Lap.bg