на живо

Пер Олсен пред bTV: За нас ще е чест да играем срещу Левски (ВИДЕО)

Късно снощи пристигна и съперникът на Левски

Пер Олсен пред bTV: За нас ще е чест да играем срещу Левски (ВИДЕО)

Съставът на шведския Юргорден кацна на летище София късно снощи. Треньорът на шестия в местния шампионат Пер Олсен, сподели очакванията си за днешния двубой срещу Левски.

 

- Какво знаете за България, във футболен аспект ?

- Знам малко за първенството и за Левски. За пръв път съм тук. Не съм срещал досега български отбор. Но знаете ли, всички отбори в Европа са почти на едно и също ниво. Така че срещу Левски ще бъде труден мач.

- Треньорът Стойчо Стоев сподели, че ще заложи на най-добрите си налични футболисти. Ще подходите ли по същия начин ?

- Да, почти. Имаме няколко играчи, който в момента са с национални отбори. Имаме повикани футболисти в селекциите на Либерия, Гамбия и шведския национален отбор под 21 години. На тях няма да мога да разчитам. Но без съмнение ще заложа на най-доброто с което разполагам. Абсолютно.

 - Какво смятате за идеята която ви доведе тук ? Организирания от феновете юбилей по случай 50 годишнината на Левски в евротурнирите.

 - За нас е чест да бъдем поканени. Това е една много добра инициатива от страна на привържениците. Заинтересовани сме да играем европейски мачове, защото не успяхме да се класираме за Лига Европа или Шампионската лига. Така че за нас това е много важен мач, за да придобием опит в международния футбол. Годишнината пък прави двубоя специален.

 Последната среща между Левски и Юргорден в София преди 50 години завърши със резултат 6:0 в полза на сините. Можете ли да обещаете, че няма да се стигне до подобен разгром ?

 - Във футбола не можеш да обещаеш нищо. Можеш винаги да се надяваш, че ще дадеш най-доброто от себе си. Наистина се надявам да не постигнем същия резултат.