на живо

"Перуджа" пречупи Йосифов и "Монца" и продължава към полуфиналите

Шампионите спечелиха решителния мач с 3:0

legavolley.it

"Перуджа" е последният полуфиналист в италианското първенство. Играчите на Лоренцо Бернарди победиха у дома "Монца" с 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:17) и с 2:1 успеха в четвъртфиналната серия продължават напред към титлата в шампионата на Апенините.

Снимка: legavolley.it

Най-резултатен в срещата бе Вилфредо Леон, който завърши със 17 точки, а с 12 се отчете Александър Атанасиевич.

За "Монца" пък най-резултатен беше Олех Плотнитцки, който реализира 15 точки. Капитанът на националния ни отбор Виктор Йосифов се отчете с 5 точки.

В първия гейм домакините бързо поведоха с 11:2 след два аса на Марко Подрашчанин и блок-аут на Леон. Грешки и отпускане в редиците на Лоренцо Бернарди намалиха изоставането на 2 точки, след като Плотнитцки подобри чувствително играта си, а Филипо Ланца беше заменен след груба грешка. Директна точка от начален удар на Бергер възстанови солидното предимство на "Перуджа" на 5 точки, а накрая тимът поведе с 1:0 след 25:22.

Снимка: legavolley.it

Втората част беше най-равностойната, въпреки че след 6-ата точка шампионите вече имаха предимство от 3 пункта. Ас на Леон увеличи аванса на 4, като тази дистанция се запази до заключителната фаза на гейма. Тогава три успешно изпълнени начални удара изравниха резултата при 22-а точка, но "златната" резерва на Бернарди Николас Хоуг с ас поведе тима към успеха в частта за 25:22.

Третият гейм започна ужасно за гостите, които още от старта бяха в догонваща позиция. При 12-а точка авансът на домакините бе 5 точки. Преднината нарасна на крайните 8, след като Фабио Ричи и Александър Бергер оставиха посрещането на "Монца" без отговор, затваряйки срещата при 25:17.

Във вторник е първата полуфинална среща между "Перуджа" и "Модена", като двубоят от "Пала Бартон" ще бъде излъчен пряко в ефира на bTV Media Group.