на живо

Пестелив "Челси" взе своето срещу последния

Тимът на Франк Лампард победи "Норич" с 1:0

Getty Images

"Челси" спечели с 1:0 като домакин на последния "Норич" в първи мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. Лондончани бяха далеч от обичайното си ниво, но взеха своето с гол на Оливие Жиру малко преди почивката. За "сините" успехът е пети пореден на "Стамфорд Бридж" - нещо, което те не бяха постигали от 2017 г., когато записаха 7 последователни победи у дома под ръководството на Антонио Конте.

С трите точки "Челси" се утвърди в Топ 4. Тимът на Франк Лампард е трети с 63 - 4 пред "Лестър" и "Манчестър Юнайтед" и 8 пред "Уулвърхемптън", които са с мач по-малко. Изпадналият миналия уикенд "Норич" остава на дъното с едва 21 точки. В следващия кръг "канарчетата" приемат "Бърнли", а "Челси" гостува на шампиона "Ливърпул".

Снимка: Getty Images

Тази вечер "Челси" доминираше, но трудно създаваше добри ситуации пред вратата, пазена от Тим Крул. Все пак в 36' Кристиян Пулишич овладя в наказателното поле, обърна се и стреля, а стражът на "Норич" с мъка успя да избие, след което топката се отби в напречната греда.

"Норич" обаче се пропука в добавеното време, когато Пулишич центрира отлично към Жиру и той се разписа с глава за 1:0.

След почивката гостите продължиха да се защитават организирано. Пулишич можеше да покачи на 2:0 четвърт час преди края, но Крул показа класа. Впоследствие нидерландският страж отрази и удар на Маркос Алонсо.

Въпреки офанзивните смени, които направи мениджърът Даниел Фарке, "Норич" така и не създаде напрежение пред Кепа, завършвайки двубоя без точен удар към неговата врата.

Снимка: Getty Images