на живо

Пет ключови мача в Лига Европа в каналите на bTV Media Group

Футболният маратон започва в 17:50 ч. по RING

Getty Images

Пет отбора вече си гарантираха място на 1/16-финалите в Лига Европа, а още 17 има шанс да се присъединят към "Манчестър Юнайтед", "Севиля", "Базел", "Еспаньол" и "Селтик" при благоприятно развитие на двубоите тази вечер.

Каналите на bTV Media Group ще излъчат на живо пет от най-интересните мачове. Футболният маратон започва в 17:50 ч. по RING със срещата "Краснодар" - "Базел". Швейцарците вече си осигуриха директни елиминации, а битката за второто място в трета група е между "Хетафе" и "Краснодар", които са с по 6 точки. Те ще разберат съдбата си едва след изиграването и на последния кръг след две седмици.

Снимка: Getty Images

По RING от 19:55 ч. е мачът "Фейенорд" - "Рейнджърс". При успех футболистите на Стивън Джерард могат да се класират напред още тази вечер, но само ако "Порто" не победи "Йънг Бойс".

Междувременно по bTV Action е важният за "Лудогорец" мач между "Ференцварош" и "Еспаньол". "Лудогорец" победи ЦСКА Москва с 5:1 в първия мач в Разград, а за да се класира за елиминациите един кръг преди края на групите, трябва не само да спечели за втори път, но и "Ференцварош" да загуби от "Еспаньол".

"Арсенал" се нуждае от само една точка срещу "Айнтрахт" Франкфурт, за да си гарантира 1/16-финал. Англичаните могат да се класират и при загуба, ако в същото време "Стандард" Лиеж загуби от "Витория" Гимараеш. Срещата "Арсенал" - "Айнтрахт" Франкфурт е от 22 ч., пряко по bTV Action.

Снимка: Getty Images

Отново от 22 ч., само че по RING, "Лацио" приема "Клуж". От тази група "Селтик" си гарантира класиране напред. Ако "Клуж" не загуби от "Лацио", също ще си подпечата визата за директните елиминации.

От 19:55 ч. на Voyo.bg ще  бъдат излъчени мачовете: "Йънг Бойс" – "Порто"; "Волфсбергер" - "Борусия" Мьонхенгладбах и "Брага" – "Уулвърхемптън".

От 22:00 ч. потребителите на онлайн платформата ще могат да гледат: "Лугано" – "Копенхаген"; "Севиля" – "Карабах" и "Малмьо" – "Динамо" Киев.