на живо

Пета победа над Джумхур прати Григор напред в Акапулко

Българският тенисист се справи с опонента си в 2 сета

Getty Images

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнира в Акапулко, Мексико. Българинът успя да победи Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина с 6:3, 6:3 в първия кръг на надпреварата, в която триумфира като шампион през 2014 г.

Григор започна мача колебливо и с грешки, но след това успя да овладее играта си и да реализира пробив за 3:1. След него българинът не допусна изненада и взе превес в резултата след 6:3. 

Грешките на Димитров не бяха малко и през втория сет. Двамата тенисисти размениха по един пробив в началото. Григор се възползва и успя да вземе още едно подаване на босненеца за 4:3, а след това да задържи тази преднина и още веднъж да затвори сета с 6:3.

Така Димитров за четвърти път в кариерата си преодолява първия кръг на турнира в Акапулко. Той остава непобеден от Джумхур, като има 5 успеха в 5 срещи помежду им.

Следващият съперник на Димитров ще е Адриан Манарино от Франция. В момента той е на 42-ра позиция в световната ранглиста. Двамата ще се изправят един срещу друг за втори път. През 2016 на турнира в Делрей бийч българинът победи с 6:4, 7:5.