на живо

Петър Ганев: Заплатите в "Левски" са под 250 000 лв.

Човек на спонсор ще влезе в Надзорния съвет

Членът на Надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев говори в студио "Дерби" за предстоящото Общо събрание на клуба на 31 август.

Той внесе яснота и относно финансовото състояние на "сините", като разкри, че на Общото събрание ще бъде направено предложение в Надзорния съвет да влезе представител на един от спонсорите.

"Текущите задължения не са драматично много. По-малко са отпреди година. Причината е, че бяха изчистени в голямата си част до първите месеци на тази година. Към момента вече не се дължат такива, изключвам тези на Хубчев и екипа му.

Имаше момент, в който заплатите на отбора бяха под 100 000 лева. Сега са под 250 000 лева. По-малката рамка на заплатите доведе до това да започнем сезона с по-малко футболисти. Големият дълг на "Левски" е от сектор "А" на стадиона", заяви Ганев.

"Приехме оставката на Живко Миланов. Всички сме му много благодарни. Той беше категоричен в своето решение. Бяхме единодушни, че не можем да го жертваме и насила да го задържим. Понесе отговорността и негативи, но не е само той виновен", каза още Ганев.

Той допълни, че от днес собственикът Наско Сираков води преговори за нов треньор.