на живо

Петър Хубчев: Дано футболистите не са ме заблудили (ВИДЕО)

Трябва да надтичаме и надборим Беларус, останалото е късмет

Lap.bg

„Не усещам желание за почивка във футболистите. Точно за това говорих с тях, щом се събрахме. Освен ако не са ме заблудили, което ще бъде много лошо”, обяви националният селекционер Петър Хубчев преди световната квалификация с Беларус в петък.

„Усетих натрупана умора, но момчетата се отнесоха много сериозно към тренировките. Задачата ни бе да ги убедим, че ни чака много труден мач. Буквално до последната тренировка ще имаме колебания за някои от постовете”, допълни специалистът.

Според Хубчев никой в съблекалнята не мисли за гръмката победа над Холандия, какъвто бе призивът му преди няколко дни. „Това бе добър мач като резултат и като игра, но ми се иска повече да се концентрираме върху тренировките. Мисля, че вече е позабравен.”

Селекционерът не отдава значение на факта, че съперникът се намира в серия от четири поредни загуби. „Не разчитам на традициите във футбола. Сигурен съм, че този отбор е силен и мощен физически. Чака ни абсолютна битка. Ние трябва да ги надтичаме и надборим. Останалото е късмет.”

Хубчев подчерта, че не е в позиция да критикува календара на УЕФА и факта, че някои от футболистите бяха ангажирани с клубовете си до последния възможен момент. „Ще има отбори и треньори, които няма да бъдат доволни. Определени клубове дори вече започнаха подготовка.”