на живо

Петър Хубчев: Норвегия ни провокира, но загубихме заради друго (ВИДЕО)

С три успеха не се изгражда манталитет на победител, подчерта селекционерът

Lap.bg

Провокациите от лагера на Норвегия преди мача не доведоха до загубата. Причините са други - бяхме изморени и тежки, не успяхме да отговорим на физическата мощ на съперника. Това обяви селекционерът на България Петър Хубчев при пристигането на отбора от Осло.

Нашите отстъпиха с 0:1 в битката за първото място в групата в Лигата на нациите, което гарантира промоция във втора дивизия и дава шанс за квота за Евро 2020.

Преди двубоя наставникът на Норвегия Ларс Лагербак обяви, че в ДНК-то на българските футболисти е да лежат по терена и да бавят играта.

"За мен лично умората изигра решаваща роля. Някои от момчетата бяха на пердела. Норвегия е доста мощен отбор, трябва да го признаем. Знаехме и се опитахме да втълпим на футболистите, че трябва да отговорим с най-силната страна на портивника - ние да сме агресивните при единоборствата”, подчерта Хубчев.

"Вече две години съм на поста. Познавам футболистите, техните характери, навици и възможности. Манталитет на победител се придобива с победи. Три успеха едва ли ще изградят този манталитет. Шансовете ни за първото място са като преди мача - големи. Зависят изцяло от нас”, добави специалистът.

Тагове:

@