на живо

Петър Хубчев: Ще сме доволни и при минимална загуба

Избрах най-добрите за Холандия, няма задкулисие

„Голяма част от младите футболисти получават бонус, който не трябва да е толкова голям. Те са длъжни да се борят повече за шансовете си и игровите си минути в своите клубове”,   обяви националният селекционер Петър Хубчев на пресконференцията преди световната квалификация срещу Холандия в събота.

Специалистът гарантира, че е подбрал точните играчи за двубоя. „Това са най-добрите в момента. Няма никакво задкулисие. Обстановката е малко напрегната. Разучихме добре съперника. Видяхме някои неща, които можем да използваме. Вярваме, че можем да победим. Ще бъдем обаче доволни при добро представяне и дори при минимална загуба. Ако започнем да обещаваме, ще бъде грешка.”

Ивелин Попов разкри, че е готов отново да сложи капитанската лента, ако селекционерът му гласува доверие. „Вие повече дискутирате тази тема, ние още не сме я обсъждали. Холандия разполага с големи футболисти, но на терена играем 11 на 11.  Можем да компенсираме със себераздаване. Феновете ще ни помогнат. До този момент са продадени 6000 билета, което не е никак малко. Новите се вписват добре в колектива. Трябва да слушат. Ако ни слушат повече, ще имат по-голям успех”, коментира играчът на „Спартак” Москва.