на живо

Петър Хубчев: Видях огън в очите на някои играчи

Ще искам да играем стегнато и агресивно, разкри селекционерът

Видях огън и надежда в очите на 7-8 футболисти, обяви на летище "София" новият селекционер на България Петър Хубчев. Националният отбор потегли за Франция, където утре гостува на "петлите" във втория си мач от световните квалификации. 

"Най-важното за нас беше да опознаем тези момчета като характери - чисто човешки. Направихме две тренировки, от които можем да постигнем малко във футболен план. По-скоро се опитваме да им вкараме в главите това, което трябва да се случи срещу Франция и Швеция - борбата и себераздаването“, подчерта Хубчев.

Бившият наставник на "Берое" уточни, че вече е наясно със стартовия си състав на 95%. „Чух някои от разговорите, които играчите провеждат помежду си. Има някаква надежда. Винаги може по-добре, но има уважение един към друг. Аз тръгвам като абсолютен реалист. Уважението, себераздаването и надеждата трябва да се покажат на терена. Какво значение има, че се разбираме добре, ако 90 минути не се показваме като отбор? Това е най-важното, което и ще искаме. Но едва ли за два-три дни ще успеем да ги убедим“.

„Ще искам да играем много стегнато, много близо и много агресивно. Прочетох изказвания на бивши величия и настоящи ръководители. Благодаря за този бонус към мен и момчетата. Нека очакванията да са реалистични и да постигнем това, което искаме. Да не отиваме с наведени глави и предали се. Всичко е възможно във футбола. Не е мястото и няма нужда да се правят събоставки с мача от 1993 година. По-важното е да се покажем като отбор и без страх. Не мисля, че Франция ще подходи с подценяване. Дай Боже да се случи“, завърши Хубчев.