на живо

Петър Касабов: Наградата означава, че трябва да продължиш да се трудиш

"Ще се постарая да бъда по-добър", заяви Треньор номер 1 на България

Петър Касабов: Наградата означава, че трябва да продължиш да се трудиш

Селекционерът на женския национален отбор по борба - Петър Касабов, спечели за втора година наградата за Треньор номер 1 на България.

Специалистът заслужи отличието, след като неговите възпитанички триумфираха на европейското първенство през февруари 2020 г. Мими Христова (категория до 65 кг) и Миглена Селишка (категория до 50 кг) станаха шампионки, Биляна Дудова (категория до 59 кг) взе сребърен медал, а Тайбе Юсеин (категория до 62 кг) - бронз.

Снимка: Lap.bg

"Тази награда означа голяма отговорност. След като те направят Треньор номер 1 на България, ти трябва да продължаваш по същия начин да се трудиш, дори и малко повече да даваш от себе си. Не знам доколко е възможно, но аз ще се постарая да бъда още по-добър", заяви той.

През 2020 г. Касабов не успя да заведе своите състезателки на олимпийски игри, тъй като най-важният спортен форум на планетата беше отложен с 12 месеца заради пандемията от коронавирус.

През 2021 г. именно добро представяне в Токио е основаната цел пред треньора и българките.

Снимка: Lap.bg

"Аз съм винаги горд от тях радвам се на успехите им, защото и двете европейски титли, които спечелихме, тези момичета го заслужаваха много години преди да се случи. Така че съм горд от тях и се радвам, че мога да ги тренирам. Този отбор ми е поверен лично на мен, мога да го готвя и да трупаме такива позитивни резултати", оптимист е Касабов.