на живо

Петър Касабов: Въпросът бе момичетата да ми повярват (ВИДЕО)

"Няма шеф вкъщи. Важно е да има разбирателство", каза Треньор номер 1 на България за 2018 г.

bTV

Вяра, ясна цел и тежки тренировки! Така се коват шампионки по борба! А най-добре това знае Петър Касабов.

Треньор номер 1 на България за 2018 г. получи приза, след като неговите момичета спечелиха 5 медала от големи първенства през изминалите 12 месеца, сред които две европейски и една световна титла. Касабов стана треньор на женския национален отбор по борба след олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2018 г., където неговата възпитаничка Елица Янкова спечели бронз.

"Аз съм такъв човек, че когато има проблеми се мобилизирам и трудно мога да се отпусна, за да стигна до плач. Повече ми разплаквания са заради победите и успехите на тепиха, защото знам как са извоювани. Докато свикнат момичетата с моя начин на работа, аз да свикна с тях... Въпросът беше веднъж да ми повярват, защото е трудно, а и моят характер е труден, както и техните. Въпросът беше да повярват в мен. Тренировките са трудни, трудно се издържат, но, когато има успехи, знаят, че трябва да спазват това, което им казвам", заяви Касабов в студиото на "Тази събота".

Снимка: bul-wrestling.org

Най-голямата му гордост през 2018 г. със сигурност е представянето на европейската и световна шампионка Тайбе Юсеин, която спечели и приза за Спортист номер 1 на България за 2018 г.

"Тя е достатъчно опитен състезател. Видяла е достатъчно в живота и спорта. С нея трябва да проявяваш разбиране. Не само с нея. Голяма част от момичетата са доста опитни и са покрай мен доста години. Трябва да проявяваш разбиране, а пък те са всеотдайни", хвали своите възпитанички Касабов.

Вкъщи той също е заобиколен от жени - съпругата му Василка и двете му дъщери Жаклин на 12 години и 4-годишната Сиана, която всички наричат Нана.

Снимка: Личен архив

"Ако не е съпругата ми, с моите безкрайни отсъствия, да поддържа семейното огнище и да помага и да наблюдава израстването и на двете ми малки дъщери, ще ми бъде много трудно. Тя ми дава спокойствие. Няма смисъл да се обсъжда кой е шеф вкъщи. За нас е важно да вървят нещата и да има разбирателство. Ние се познаваме от много малки със съпругата ми и беше въпрос на време да станем едно цяло", разказа той.

"Женското царство" на Касабов не само че не пречи, а и го стимулира да работи здраво за да създава още шампионки с нежни имена.

"Те ми дават стимул да продължавам да се трудя и по същия начин да се сблъсквам с трудните моменти в живота. Отпусна ли се, няма да мога да им дам това, от което те се нуждаят", заяви той.