на живо

Петър Пенчев остава треньор на Ботев Пловдив (ВИДЕО)

В края на един труден полусезон, в пловдивския Ботев дойде време за равносметка и коледно тържество. Днес бяха взети важни решения, като най - същественото е свързано с треньорския пост.

Мястото на Ботев Пловдив е в първата шестица. Това са амбициите за новия сезон на ръководството на клуба. Петър Пенчев остава на поста старши треньор до края на сезона.

"Господин Пенчев през последните 10 дни показа, че има качества да ръководи Ботев,второ волята и на съблекалнята е такава,на ръководството и се надявам, оттук нататък да приключим с тия саги в спортно-технически план и да постигнем по-положителни резултати през останалата част от първенството.", заяви изпълнителният директор на "жълто-черните" Тервел Златев.

"Аз от селекцията,която е в момента съм доволен,може да има някакви корекции. Юношите ще бъдат налагани,но те трябва да покажат ниво, за да бъдат в отбор като Ботев.", сподели самият Пенчев.

Футболисти и фенове са доволни от избора на Пенчев за треньор.

"Все пак мисля,че трябва да сме по-напред и  тези резултати,които постигнахме за последния месец бяха разочароващи за нашия отбор и нашите фенове.", заяви защитникът на "канарчетата" Йордан Христов.

Днес бе прекратен договорът на Горан Галешич. Ботев излиза в зимна ваканция, а първата тренировка за 2015 година е планувана за 12 януари.