на живо

Петър Попангелов на 60: Това време изтече като един манш (ВИДЕО)

Легендарният скиор чества юбилей

Най-успешният български скиор за всички времена Петър Попангелов празнува 60-годишен юбилей. Той е част от елита на алпийските ски в продължение на цяло десетилетие.

"Това време изтече като един манш. Виждам, че не съм се много променил. С това, че цифрата е малко по-различна. Вчера си мислех: "Наистина ли ставам на 60 години?" Беше ми малко странно като чувство. Но, както казах, това никой не може да го промени. Както и да изглеждаш – 60 си е 60", каза легендата пред bTV.

Зад гърба си Попангелов има 10 влизания в челната тройка на състезания от световната купа, а връх в кариерата му е спечеленият старт през 1980-а година в Ленгрис, Германия - ненадминат успех от друг българин.

Сред трофеите, които печели, е и този през 1977 г., когато Попангелов триумфира с Европейската купа в Боровец, а 42 години по-късно именно в зимния курорт се проведоха честванията по случай 60-годишния юбилей на българския скиор.

След успеха си Попангелов е посрещнат от хиляди фенове, които му подаряват 115 карамфила по повод 115-те точки, с които той печели Европейската купа. Днес деца дадоха точно 60 карамфила по повод юбилея на легендата.

В чест на Попангелов беше излъчен и филм, но това, което трогна най-много скиора, беше изненадващото пристигане на двете му дъщери, които породиха и шампионски сълзи.

Тагове:

@