на живо

Петър Шопов: Надскочихме се и продължаваме да мечтаем (ВИДЕО)

"Предвид финансите, условията за подготовка и състезателите, това е истински успех", каза треньорът на волейболния клуб

Треньорът на волейболния "Левски" - Петър Шопов, заяви, че "сините" продължават да мечтаят за успехи в евротурнирите, въпреки че не изключва грешки на своите състезатели заради младостта.

"Този отбор ще прави доста грешни крачки, защото има много млади състезатели. Определено се надскачаме, но както каза един треньор на „Левски” преди време – продължаваме да мечтаем", заяви Шопов при прибирането на отбора от Холандия.

Снимка: Lap.bg

В последния си мач "сините" загубиха с 2:3 (22:25, 25:23, 20:25, 25:20, 9:15) от холандския "Абиант", но заради по-категоричната си победа пред софийска публика, те си осигуриха място на 1/8-финал в надпреварата за Купата на CEV. 

"Предвид финансирането, условията, в които се подготвят двата отбора, и състезателите, с които разполагат, това е много голяма стъпка, защото холандците са доста по-напред от нас. В залата, в която влязохме, беше уникална и за нас е голям успех, че успяхме да победим такъв отбор", оцени представянето на своите момчета Шопов.

Снимка: Lap.bg

"Имаше около 15 българи в залата. Интересно е, че се чуваха доста. Те живеят в Холандия, говорихме си после. Двама от тях бяха пътували около 3 часа, за да дойдат да ни гледат. Надявам се да сме им доставили удоволствие", не пропусна да похвали публиката той.

Следващият съперник на "Левски" е турския "Фенербахче". Първата среща ще бъде между 31 януари и 2 февруари в София, а реваншът в Истанбул - две седмици по-късно.