на живо

Петър Стойчев: Българското плуване е във възход (ВИДЕО)

Легендата обра аплодисментите на публиката при откриването на "Замората"

Българското плуване е във възход! Това обяви 11-кратният носител на световната купа в плувния маратон Петър Стойчев при откриването на най-стария детски турнир у нас "Замората".

В надпреварата участват 462 млади плувци от България, Сърбия, Северна Македония и Гърция. Турнирът продължава и в неделя от 09:00 ч., а входът за зрители на басейн "Спартак" е безплатен. Днес над 1200 души бяха изпълнили трибуните. Най-бурни аплодисменти от публиката имаше именно за Петър Стойчев, който пожела здраве и успех на всички състезатели.

През май 2020 г., в Ню Йорк, Стойчев ще бъде удостоен с една от най-престижните награди в света на плувните спортове - "Посейдон".

"Всяко едно признание носи удовлетворение. За една малка държава като България, според мен, това значи много. Силно казано е мой успех. Това е признание от Международната зала на плувната слава. Награда, която съм получил с мнозинство. Такава беше моята информация от членовете на Борда, които са преценили, че през дългогодишната си кариера на състезател съм допринесъл за развитието на този спорт", коментира легендата.

Тагове: